Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 eieren
- 3 eidooiers
- 350 gram suiker
- 400 gram gezeefde bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- een snufje zout
- 150 gram gehalveerde witte amandelen
- 75 gram pijnboompitten
- 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Klop de eieren, 2 eidooiers en de suiker tot een licht schuimig mengsel en kneed er de bloem, het bakpoeder, het zout, de amandelen, de pijnboompittenkneed er de bloem, het bakpoeder, het zout, de amandelen, de pijnboompitten en de sinaasappelrasp door.
- Vorm van het deeg vingerdikke repen en leg deze op de bakplaat.
- Klop 1 eidooier los en bestrijk het deeg hiermee.
- Bak het deeg ± 15 minuten in het midden van de oven.
- Laat de deegrollen op het rooster iets afkoelen en snijd ze in stukken van ± 1 cm dik.
- Leg de stukken deeg op de bakplaat, bak de biscotti in het midden van de oven nog 15-20 minuten en laat ze afkoelen en.