Biscuitrol met mascarpone aardbeienvulling
Ingrediënten
voor ± 14 plakken
voor het biscuitdeeg:
- 6 eieren gesplitste
- 150 gram suiker + voor bestrooien
- 1 mespunt zout
- 11/2 theelepel citroenschil geraspte
- 90 gram bloem gezeefde
- 90 gram maïzena gezeefde
- 90 gram amandelschaafsel
voor de vulling:
- 1 potje rode bessengelei Robertson's, 227 gr
- 250 gram aardbeien rijpe / in vieren
- 25 gram suiker
- 2 eetlepels sinaasappellikeur
- 3 blaadjes witte gelatine
- 250 gram mascarpone losgeroerde
- poedersuiker
Instructies
Biscuitdeeg:
- Verwarm de oven voor op 250°C.
- Klop de eidooiers krachtig met 75 gr suiker, zout, de citroenrasp en 2
- eetlepels lauw water.
- Klop de eiwitten met 75 gr suiker stijf en spatel ze door de dooiermassa.
- Schep er de bloem en de maïzena in delen door.
- Strijk het beslag in een rechthoek van 30 x 35 cm op de bakpapier uit en
- bestrooi met de amandel.
- Bak het biscuitdeeg in het midden van de oven in ± 6 minuten goudbruin.
- Bestrooi de theedoek met suiker, keer de biscuit hierop en trek het papier
- eraf.
- Rol de biscuit en de doek strak op.
Vulling:
- Roer de gelei los.
- Pureer de helft van de aardbeien met de likeur en de suiker.
- Week de gelatine ± 5 minuten in ruim koud water, knijp ze uit en los ze in 1
- eetlepel kokend water op.
- Klop de gelatine door het aardbeienpuree en roer het mengsel door de
- mascarpone.
- Laat al roerend tot een crème afkoelen.
- Rol de biscuit uit.
- Bestrijk het eerst met bessengelei en daarna met aardbeiencrème, aan één
- lange kant een beetje dikker.
- Verdeel er de aardbeistukjes over.
- Klap de biscuit vanaf de dik bestreken kant om en rol op: trek de doek
- hiervoor langzaam maar krachtig omhoog.
- Wikkel de doek strak om de rol en laat het geheel, met de naad onder, ± 2 uur
- in koelkast opstijven.
- Bestrooi de rol voor het serveren dun met poedersuiker en snijd hem met een
- kartelmes in plakken.
- Dit Italiaanse dessert maakt u extra snel als u de mascarpone-room vervangt
- door 300 gr kant-en-klare roombavarois met amaretto (Mona). U heeft dan
- wel de helft minder aardbeien nodig. Ook heerlijk bij koffie of thee.