Biscuitrol met mascarpone aardbeienvulling

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

voor ± 14 plakken

voor het biscuitdeeg:

  • 6 eieren gesplitste
  • 150 gram suiker + voor bestrooien
  • 1 mespunt zout
  • 11/2 theelepel citroenschil geraspte
  • 90 gram bloem gezeefde
  • 90 gram maïzena gezeefde
  • 90 gram amandelschaafsel

voor de vulling:

  • 1 potje rode bessengelei Robertson's, 227 gr
  • 250 gram aardbeien rijpe / in vieren
  • 25 gram suiker
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur
  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 250 gram mascarpone losgeroerde
  • poedersuiker

Instructies

Biscuitdeeg:

  • Verwarm de oven voor op 250°C.
  • Klop de eidooiers krachtig met 75 gr suiker, zout, de citroenrasp en 2
  • eetlepels lauw water.
  • Klop de eiwitten met 75 gr suiker stijf en spatel ze door de dooiermassa.
  • Schep er de bloem en de maïzena in delen door.
  • Strijk het beslag in een rechthoek van 30 x 35 cm op de bakpapier uit en
  • bestrooi met de amandel.
  • Bak het biscuitdeeg in het midden van de oven in ± 6 minuten goudbruin.
  • Bestrooi de theedoek met suiker, keer de biscuit hierop en trek het papier
  • eraf.
  • Rol de biscuit en de doek strak op.

Vulling:

  • Roer de gelei los.
  • Pureer de helft van de aardbeien met de likeur en de suiker.
  • Week de gelatine ± 5 minuten in ruim koud water, knijp ze uit en los ze in 1
  • eetlepel kokend water op.
  • Klop de gelatine door het aardbeienpuree en roer het mengsel door de
  • mascarpone.
  • Laat al roerend tot een crème afkoelen.
  • Rol de biscuit uit.
  • Bestrijk het eerst met bessengelei en daarna met aardbeiencrème, aan één
  • lange kant een beetje dikker.
  • Verdeel er de aardbeistukjes over.
  • Klap de biscuit vanaf de dik bestreken kant om en rol op: trek de doek
  • hiervoor langzaam maar krachtig omhoog.
  • Wikkel de doek strak om de rol en laat het geheel, met de naad onder, ± 2 uur
  • in koelkast opstijven.
  • Bestrooi de rol voor het serveren dun met poedersuiker en snijd hem met een
  • kartelmes in plakken.
  • Dit Italiaanse dessert maakt u extra snel als u de mascarpone-room vervangt
  • door 300 gr kant-en-klare roombavarois met amaretto (Mona). U heeft dan
  • wel de helft minder aardbeien nodig. Ook heerlijk bij koffie of thee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Italië