Bistecca Alpina
Biefstuk op Italiaanse wijze
Ingrediënten
- 1 lendebiefstuk 250 gr
- 1 eetlepel olijfolie
- zout
- 1 plak ham
- versgemalen peper
- 75 gram jonge kaas geraspte
- 1 dl slagroom
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 1 theelepel tomatenpuree
Instructies
- Verwarm een koekenpan droog op het fornuis op de hoogste stand.
- Sla de biefstuk plat.
- Verhit de olie in de koekenpan en bak het vlees vlug aan beide kanten bruin.
- Bestrooi het met peper en zout.
- Leg de ham op het biefstuk en strooi de kaas erover.
- Leg een deksel op de pan en laat het vlees nog even bakken, zodat de kaas kan smelten.
- Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
- Roer de room door de braadjus en kleur de saus een beetje roze met tomatenpuree.
- Schenk de saus om het vlees en bestrooi het geheel met peterselie.
- Geef er gebakken aardappelen en een gemengde salade bij.