Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 200 g gemengde paddestoelen schoongemaakt en in kleine blokjes
- 120 g bloem
- 100 g boter
- 5 deciliter kippenbouillon
Om te paneren
- 4 eieren
- 50 g bloem
- 100 g paneermeel
- olie om te frituren
Instructies
- Maak een ragoût door de boter te laten smelten en er de bloem doorheen te roeren.
- Laat in een minuut of vijf gaar worden.
- Voeg er in drie keer de koude bouillon aan toe, zodat een stevige massa ontstaat.
- Bak de paddestoelen even aan en doe ze samen met het spek door de ragoût.
- Breng op smaak met peper en zout en laat koud worden.
- Rol er balletjes van ter grootte van een bitterbal.
- Haal die door de bloem, daarna door de losgeslagen eieren en op het laatst door het paneermeel (en eventueel een tweede keer door ei en paneermeel voor een extra stevige korst zodat je minder risico loopt dat de ballen kapot gaan in de frituur).
- Laat opstijven in de koelkast.
- Frituur de bitterballen in de olie op 180 C ongeveer 5 à 10 minuten.