Knapperige Bladerdeegbakjes met Noten en Abrikozen
Equipment
- Taartvormpjes (Ø10 cm),
Ingrediënten
- 3 plakjes bladerdeeg
- 120 g pecannoten
- 4 gewelde abrikozen uit een zakje van 150 g
- 6 eetlepels vloeibare honing
- 1 eetlepel citroensap
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C (of gasovenstand 4).
- Laat de plakjes bladerdeeg in ongeveer 5 minuten ontdooien.
- Hak intussen de pecannoten fijn en snijd de abrikozen in kleine stukjes.
- Vet de taartvormpjes in met boter en bestuif het aanrecht met bloem.
- Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van ongeveer 30 x 30 cm.
- Snijd de lap in vieren en bekledig de vormpjes met het deeg.
- Meng de honing en citroensap.
- Schep de gehakte noten en abrikozen door het honing-citroenmengsel en verdeel dit over de deegbakjes.
- Bak de bakjes in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer warm met een bolletje roomijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een late harvest Gewürztraminer zal de rijke smaken van de noten en abrikozen mooi aanvullen. De fruitige en bloemige tonen van deze wijnen passen perfect bij het zoete en knapperige karakter van de bladerdeegbakjes.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 15 g