Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- bladerdeeg ontdooid
- Italiaanse rauwe ham
- Parmezaan (garnering)
Instructies
- Rooster de pijnboompitjes zonder olie of boter, daarna laten afkoelen.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Maak het knoflookteentje schoon en snijd doormidden.
- Doe de pijnboompitjes, basilicum, knoflook en 2/3 van de kaas in een kom en maal dit met een staafmixer.
- Voeg beetje bij beetje olijfolie toe en mix dit goed: de pesto moet niet te droog worden maar ook niet te olieachtig.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Besmeer het bladerdeeg met de pesto, laat aan 1 kant 1 centimeter van de rand leeg. Leg daarna de plakken ham erop en rol het bladerdeeg voorzichtig op terwijl je het beschermpapier tegenhoudt.
- Druk daarna de rand van het bladerdeeg een beetje dicht.
- Snijd daarna plakjes van ongeveer 2 centimeter en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Leg ze niet te dicht op elkaar omdat bladerdeeg uitzet.
- Strooi er een beetje kaas over.
- Bak de hapjes af in 20 minuten.
- Warm serveren, heerlijk!