Bladerdeeghapjes met tapenade

Bladerdeeghapjes met tapenade

Porties: 14 Hapjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • De oven op 200° C boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
  • Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat en snijd het in 28 vierkantjes van 6 x 6 cm. Snijd de gedroogde tomaten en de olijven heel fijn en meng dit goed door elkaar.
  • Leg op ieder vierkant het uiteinde van een houten stokje (maak deze van te voren nat). Schep het tomaten-olijven mengsel in het midden van het vierkant. Bestrijk de deegranden met eigeel. Leg hier een bladerdeegvierkantje op en druk de randen aan met een vork.
  • Bestrijk de hapjes met eigeel.
  • Bak de hapjes in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin

Notities / Tips / Wijnadvies

bekijk alle hapjes tussen de recepten.
Vervang het ei door water voor veganistische hapjes
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koude Hapjes / Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Vegetarisch