Bladerdeegtaart met spinazie en Italiaanse ricotta
Ricotta is een verse, zachte, frisse witte Italiaanse kaas van koeien- of schapenmelk met een milde en zachte smaak. Ricotta bevat nauwelijks vet en zout. Indien je ook nog een ‘light’-variant van kant en klaar bladerdeeg gebruikt, zet je een gezond gerecht op tafel.
Equipment
Ingrediënten
- rol bladerdeeg +/- 250 gram
- 200 gram gekookte spinazie uitgelekt
- 1 bakje verse ricotta 250 gr
- 2 eieren rauw
- 2 gekookte eieren in kleine stukjes gesneden
- 1 ui niet al te groot in kleine stukjes gesneden
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rol het bladerdeeg uit.
- De meeste merken bladerdeeg zijn verpakt in bakpapier.
- Gebruik dit bakpapier samen met het bladerdeeg om een bakvorm (springvorm) te bekleden.
- Klop de eieren stevig op en voeg de ricotta toe en mix nog even een paar seconden door.
- Spatel met een houten lepel alle andere ingrediënten door het mengsel en giet dit in de met bladerdeeg beklede springvorm.
- Vouw eventueel overtollig bladerdeeg gerust over de spinazie/ei-massa.
- Bak ruim een half uur in het midden van de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Kan zowel warm als koud gegeten worden.
Lekker met een glas droge, witte Italiaanse wijn zoals Pinot Grigio.
Lekker met een glas droge, witte Italiaanse wijn zoals Pinot Grigio.