Bleekselderijsalade met cashewnoten
Ingrediënten
- 25 gram veldsla
- 4 stengels bleekselderij
- 1 appels zure bijvoorbeeld Goudrenet
- 100 gram cashewnoten
Voor de dressing:
- 100 gram kwark
- 100 gram zure room
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- zeezout
- versgemalen peper
Instructies
- Was de bleekselderij en snijd de stengels in stukjes.
- Schil de appel en rasp hem grof.
- Hak of snijd de cashewnoten grof en vermeng de ingrediënten.
- Meng voor de dressing de kwark met de zure room en de olijfolie, voeg wat zout en peper toe en klop dit door elkaar.
- Schep de dressing door de salade.
- Was en droog de veldsla en schik deze in één grote schaal of in vier kleine schaaltjes.
- Verdeel er de bleekselderijsalade over en zet de salade tot het gebruik in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vervang voor een minder calorierijke dressing de zure room door het sap van een
halve citroen en 50 gr extra kwark.
halve citroen en 50 gr extra kwark.