Blini's
Equipment
- Koekenpan Ø 10cm
Ingrediënten
- 15 gram gist
- 2 ½ deciliter melk lauwe
- 150 gram boekweitmeel
- 2 eieren gesplitste
- 1 theelepel suiker
- zout
- 60 gram boter
- 50 gram bloem
Instructies
Het beslag:
- Verkruimel de gist in een kommetje en roer er 1 1/2 dl melk door.
- Doe 100 gr boekweitmeel in een schaal en roer het gistmengsel erdoor.
- Laat het beslag afgedekt op een warme plaats 1-1 1/2 uur rijzen.
- Roer de eidooiers los met de suiker en zout.
- Laat 15 gr boter in 1 dl melk smelten en klop dit samen met het dooiermengsel door het gerezen beslag.
- Schep er de bloem en 50 gr boekweitmeel door en klop het beslag enkele minuten door.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
- Laat het beslag afgedekt nog 20-30 minuten rijzen.
De blini's bakken:
- Smelt in het koekepannetje een klontje boter, schenk zoveel beslag in de pan tot de bodem net is bedekt en bak de blini aan de onderkant bruin.
- Keer hem en bak de andere kant.
- Bak de overige blini's op dezelfde wijze.
- Beleg de blini's met plakjes gerookte zalm en een schepje crème fraîche.
- Bestrooi ze met fijngehakte bieslook.
- Of bak de blini's in de poffertjespan. Roer 1 1/4 dl crème fraîche los met zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie en 1 eetlepel fijngehakte dille.
- Beleg de blini's met een lepeltje van deze kruidige crème fraîche, een takje dille en enkele zalm-eitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Of bak de blini's in de poffertjespan. Roer 1 1/4 dl crème fraîche los met zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie en 1 eetlepel fijngehakte dille.
Beleg de blini's met een lepeltje van deze kruidige crème fraîche, een takje dille en enkele zalm-eitjes.
Beleg de blini's met een lepeltje van deze kruidige crème fraîche, een takje dille en enkele zalm-eitjes.