Blini's met visdip

Porties: 16 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 gram bloem
  • 75 gram boekweitmeel
  • 1 mespuntje zout
  • zakje gedroogde gist á 7 gr
  • 1 dl melk lauwe
  • ¾ dl bier
  • 40 gram boter
  • 1 witte ontkorste boterham
  • 50 gram gebakken hom en kuit van kabeljauw
  • 0,5 citroen Het sap er van
  • 1 sjalotje geraspt
  • 0,5 dl olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Zeef de bloem, het meel en het zout en maak in het midden een kuiltje.
  • Strooi de gist in het kuiltje en schenk er de helft van de melk in.
  • Roer het geheel vanuit het midden glad.
  • Voeg dan de rest van de melk en het bier toe en klop het tot een glad beslag.
  • Laat het mengsel op een warme plaats ± 1 uur rijzen.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep er 3-5 bergjes beslag van ± 5 cm doorsnee in.
  • Bak de blini's aan beide kanten in ± 6 minuten goudbruin.
  • Doe dit vervolgens ook met de rest van het beslag.
  • Week de boterham in water.
  • Pureer de hom en de kuit.
  • Knijp het brood uit en voeg het, samen met het citroensap en het sjalotje aan de puree toe.
  • Meng er de olie in een dun straaltje door tot een smeuïg mengsel ontstaat.
  • Breng het op smaak met zout en peper en serveer dit als dipsaus bij de blini's.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken / Vis
Land van herkomst Rusland