Bloemkool en broccoli met kalkoen en mozzarella

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram spekjulienne
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram kalkoenfilet
  • 1 winterwortel
  • elk 250 gr bloemkool- en broccoliroosjes
  • 2 eetlepels met piment gevulde olijven
  • 1 glas droge witte wijn
  • zout versgemalen peper
  • ½ zakje geraspte mozzarella
  • 1 eetlepel geknipte basilicumblaadjes

Instructies

  • Bak de spekreepjes in een wok of wadjan zachtjes uit, voeg de olie toe enfruit hierin de gesnipperde ui en de knoflook uit de pers goudgeel.
  • Snijd de kalkoenfilet in reepjes, bestrooi hem met zout en peper en bak hem op hoge pit omscheppend bruin.
  • Schil de winterwortel en snijd hem in blokjes en bak de bloemkool- en broccoliroosjes omscheppend mee.
  • Voeg de olijven toe Schenk de witte wijn erbij en laat alles met een deksel op de wok 5 minuten stoven.
  • Maak op smaak met zout en peper en bestrooi het gerecht met de kaas en de geknipte basilicum.
  • Serveer het als de kaas net gesmolten is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kaas / Kalkoen