Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 pakje plakjes gerookte eendenborst
- 4 eieren
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 4 eetlepel(s) witte balsamicoazijn
- zout peper
- enkele blaadjes sla
- 1 kippen bouillonblokje
Instructies
- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Zet een pan met water met het kippenbouillonblokje op.
- Zodra het water kookt doe je de bloemkoolroosjes in de pan.
- Kook een minuut of 10.
- Giet af en spoel koud.
- Laat uitlekken in een vergiet.
- Kook de eieren 10 minuten.
- Spoel ze koud en pel ze.
- Snijd ze doormidden.
- Maak een vinaigrette van de balsamicoazijn en de olijfolie.
- Breng op smaak met wat zout en peper.
- Verdeel de sla over de borden.
- Verdeel de bloemkoolroosjes over de borden.
- Verdeel de eendenborstplakjes over de borden.
- Giet over elk bord wat van de dressing.
- Leg 2 halve eieren op elk bord.
- Doe wat zout op elk ei.