Blancheer de bloemkool in kokend water met zout. giet ze af en laat ze afkoelen.
Verhit op half vuur 3 eetlepels olie en voeg de komijn toe.
Voeg, zodra de zaadjes beginnen te springen, de ui toe en fruit die al roerend 3-4
minuten.
Voeg de gember en de knoflook toe en roerbak 1 minuut.
Voeg het gehakt toe en zet het vuur hoger. Roerbakken tot het gehakt rul is en het vocht is verdampt.
Zet het vuur laag en voeg de kurkuma, koriander, kaneel, kardemom en
chilipoeder toe. Roerbak tot de specerijen goed over het gehakt zijn verdeeld (3-4 minuten).
Voeg de tomaten en het zout toe en kook ze al roerend 1-2 minuten mee.
Laat alles met het deksel op de pan 10-15 minuten zacht koken.
Neem de pan den van het vuur en laat het gehakt afkoelen.
Leg de bloemkool op een plank, vul de holten tussen de stengels met het gehakt en druk het stevig aan.
Draai de bloemkool om, duw de roosjes voorzichtig van elkaar en stop er zoveel mogelijk gehakt tussen.
Verhit het restant van de olie op laag vuur en voeg de mosterdzaadjes toe.
Doe er, zodra de zaadjes beginnen te springen, de komijn en de kerrieblaadjes bij.
Leg de bloemkool met de roosjes naar boven in de gekruide olie en verwarm hem zonder deksel 2-3 minuten.
Draai hem om en verwarm ook de andere kant 2-3 minuten.
Draai de bloemkool weer om en schep het restant van het gehakt eromheen.
Leg een deksel op de pan en zet het vuur laag.
Stoof de bloemkool in 10-15 minuten gaar.
Leg de bloemkool op een schaal, schep een deel van het gehakt erop en de rest eromheen.
Garneer met partjes tomaat en koriander