Bloemkoolverrassing

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 4 eetlepels olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 grote gesnipperde ui
  • een blokje gemberwortel 2 1/2 x 2 1/2 cm, gepeld en geraspt
  • 3-4 tenen knoflook gepeld en geperst
  • 450 gram mager lams- of rundergehakt
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 blikje tomaten uitgelekt
  • 1 theelepel zout
  • ¼ theelepel zwarte mosterdzaadjes
  • ½ theelepel komijnzaad
  • 8-10 kerrieblaadjes

Voor de garnering:

  • 2 kleine tomaten in vieren gesneden
  • 1 eetlepel gehakte korianderblaadjes

Instructies

  • Blancheer de bloemkool in kokend water met zout. giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Verhit op half vuur 3 eetlepels olie en voeg de komijn toe.
  • Voeg, zodra de zaadjes beginnen te springen, de ui toe en fruit die al roerend 3-4
  • minuten.
  • Voeg de gember en de knoflook toe en roerbak 1 minuut.
  • Voeg het gehakt toe en zet het vuur hoger. Roerbakken tot het gehakt rul is en het vocht is verdampt.
  • Zet het vuur laag en voeg de kurkuma, koriander, kaneel, kardemom en
  • chilipoeder toe. Roerbak tot de specerijen goed over het gehakt zijn verdeeld (3-4 minuten).
  • Voeg de tomaten en het zout toe en kook ze al roerend 1-2 minuten mee.
  • Laat alles met het deksel op de pan 10-15 minuten zacht koken.
  • Neem de pan den van het vuur en laat het gehakt afkoelen.
  • Leg de bloemkool op een plank, vul de holten tussen de stengels met het gehakt en druk het stevig aan.
  • Draai de bloemkool om, duw de roosjes voorzichtig van elkaar en stop er zoveel mogelijk gehakt tussen.
  • Verhit het restant van de olie op laag vuur en voeg de mosterdzaadjes toe.
  • Doe er, zodra de zaadjes beginnen te springen, de komijn en de kerrieblaadjes bij.
  • Leg de bloemkool met de roosjes naar boven in de gekruide olie en verwarm hem zonder deksel 2-3 minuten.
  • Draai hem om en verwarm ook de andere kant 2-3 minuten.
  • Draai de bloemkool weer om en schep het restant van het gehakt eromheen.
  • Leg een deksel op de pan en zet het vuur laag.
  • Stoof de bloemkool in 10-15 minuten gaar.
  • Leg de bloemkool op een schaal, schep een deel van het gehakt erop en de rest eromheen.
  • Garneer met partjes tomaat en koriander
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lamsvlees / Rundvlees
Land van herkomst India