Bloemtortilla's

Porties: 1 persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g bloem
  • 75 g zachte plantaardige margarine
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepel(s) bloem om te bestuiven

Instructies

  • In kom bloem en margarine met vingertoppen mengen tot kruimelig mengsel.
  • Zout oplossen in 1½ dl warm water.
  • Water door bloemmengsel mengen.
  • Op aanrecht tot glad en stevig deeg kneden.
  • Als deeg te droog is eventueel scheutje water toevoegen, als deeg te nat is wat bloem toevoegen.
  • Deeg in 12 gelijke porties verdelen en tot balletjes draaien.
  • Balletjes naast elkaar op blad leggen, afdekken met plasticfolie en ca. ½ uur laten rusten.
  • Aanrecht bestuiven met bloem en balletjes één voor één uitrollen tot dunne ronde lapjes met doorsnede van ca. 18 cm.
  • Droge koekenpan met dikke bodem verhitten en deeglapjes één voor één ca. 30 - 45 seconden bakken tot bruine puntjes ontstaan.
  • Als tortilla's opbollen zijn ze goed.
  • Tortilla's in doek wikkelen en warm houden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tortilla
Land van herkomst Mexico