Blue stilton met tijm sherrygelei
AllerHande november 2001
Equipment
Ingrediënten
- 2 blaadje(s) witte gelatine
- 1½ dl medium dry sherry
- ½ zakje verse tijm a 15 g
- zout
- 150 g Blue Stilton 55+
- 2 zakjes rucola sla, a 30 g
- ½ bakje vinaigrette Franse sladressing, a 100 g
Instructies
- In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
- In pan sherry met tijm tegen de kook aan brengen.
- Sherry ca. 5 minuten laten inkoken, tijmtakje verwijderen.
- Op smaak brengen met zout.
- Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sherry oplossen.
- Schaaltje bekleden met plasticfolie en sherry erin schenken.
- Laten afkoelen en in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven.
- Plank op schaaltje leggen, samen keren en gelei uit schaaltje laten glijden.
- Folie verwijderen en gelei in plakken van ½ cm dik snijden.
- Plakken in dunne repen en daarna in blokjes snijden.
- Kaas in dunne plakjes snijden.
- Rucola over vier bordjes verdelen.
- Dressing erover sprenkelen.
- Kaas erop leggen en geleiblokjes er omheen verdelen.