Sinaasappelbroodjes met walnoten
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 2 sinaasappels
- Enkele takjes tijm
- Enkele takjes oregano
- 500 g mix voor witbrood
- 100 g walnoten grof gehakt
- 50 g boter gesmolten
Bereidingswijze
- Sinaasappel schoonboenen, 1 eetlepel sinaasappelschil eraf raspen en sinaasappels uitpersen.
- Sap met water aanvullen tot 300 ml.
- Tijm- en oregano blaadjes van takjes rissen.
- Mix voor witbrood in de kom doen.
- Walnoten, tijm en oregano blaadjes door broodmix roeren.
- Aangelengd sinaasappelsap en boter toevoegen.
- Met de Mixer mengsel in 5 minuten tot soepel deeg mengen.
- Deeg met plasticfolie afdekken en op warme plaats ca. 30 min laten rijzen, tot het volume is
- verdubbeld.
- Oven voorverwarmen op 225 º C.
- Deeg opnieuw kneden en er 16 bolletjes van vormen.
- Bolletjes op de bakplaat leggen en nog 15 minuten laten rijzen. In midden van oven broodjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.