Klop 275 gram boter met de suiker en vanille tot een romige massa.
Klop het ei erdoor.
Voeg zout en bloem toe en meng tot een glad deeg.
Vorm een platte, ronde bal en wikkel in plasticfolie.
Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175ºC (gasstand 2-3).
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 3 mm dikte.
Steek 35 rondjes uit van 5 cm doorsnee.
Leg ze met 2½ cm tussenruimte op een bakplaat.
Bak de koekjes 12 tot 15 minuten.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Klop de resterende boter met de poedersuiker tot een romige massa.
Roer de roomkaas erdoor.
Besmeer de helft van de koekjes met frambozenjam.
Besmeer de andere helft met het roomkaasmengsel.
Druk steeds twee koekjes op elkaar.
Bestuif met poedersuiker.
Bewaar maximaal 7 dagen in een luchtdichte trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer de koekjes op een mooie schaal met een takje munt voor een feestelijke uitstraling.Wijnadvies:Een zoete witte dessertwijn zoals een Moscato of een fruitige rosé past uitstekend bij deze koekjes.