Boekweitpannenkoeken
Aardbei, yoghurt en rozemarijn-ahornsiroop
Ingrediënten
- 300 gram amandelmelk
- 1 tl vanille-extract
- 100 gram boekweitmeel
- 100 gram rijstebloem
- 75 gram blanke amandelen
- 2 tl bakpoeder afgestreken
- 1 banaan rijp
- olijfolie
- 350 gram verse vruchten zoals aardbeien, bramen, frambozen en blauwe bessen
- 1 takje verse rozemarijn
- ahornsiroop
- 4 eetlepel(s) Griekse yoghurt
Instructies
- Giet de amandelmelk in een blender en doe het vanille-extract, boekwijtmeel, de rijstebloem, amandelen en bakpoeder erbij.
- Pel de banaan, voeg hem toe en pureer tot een goed beslag.
- Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur.
- Schep voor elke portie van twee pannenkoekjes 2 eetlepels olie en 3 eetlepels beslag per pannenkoek in de pan.
- Druk een paar plakjes aardbei of hele bosvruchten in het beslag en bak de pannenkoekjes 4 minuten, of tot de onderkant mooi goudbruin is (de eerste pannenkoekjes worden altijd een beetje rommelig, omdat je de temperatuur nog niet onder controle hebt).
- Keer ze om, druk ze een beetje aan met een spatel en bak de andere kant 2 minuten, of tot die ook goudbruin is.
- Leg ze met de vruchtjes naar boven op een bord, veeg de pan met keukenpapier schoon en bak de rest.
Voedingswaarden
Calories: 398 kcal | koolhydraten: 53.9 g | Protein: 13.3 g | Vet: 15.7 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 15.9 g