Boekweitpannenkoeken

Aardbei, yoghurt en rozemarijn-ahornsiroop
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram amandelmelk
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram rijstebloem
  • 75 gram blanke amandelen
  • 2 tl bakpoeder afgestreken
  • 1 banaan rijp
  • olijfolie
  • 350 gram verse vruchten zoals aardbeien, bramen, frambozen en blauwe bessen
  • 1 takje verse rozemarijn
  • ahornsiroop
  • 4 eetlepel(s) Griekse yoghurt

Instructies

  • Giet de amandelmelk in een blender en doe het vanille-extract, boekwijtmeel, de rijstebloem, amandelen en bakpoeder erbij.
  • Pel de banaan, voeg hem toe en pureer tot een goed beslag.
  • Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur.
  • Schep voor elke portie van twee pannenkoekjes 2 eetlepels olie en 3 eetlepels beslag per pannenkoek in de pan.
  • Druk een paar plakjes aardbei of hele bosvruchten in het beslag en bak de pannenkoekjes 4 minuten, of tot de onderkant mooi goudbruin is (de eerste pannenkoekjes worden altijd een beetje rommelig, omdat je de temperatuur nog niet onder controle hebt).
  • Keer ze om, druk ze een beetje aan met een spatel en bak de andere kant 2 minuten, of tot die ook goudbruin is.
  • Leg ze met de vruchtjes naar boven op een bord, veeg de pan met keukenpapier schoon en bak de rest.

Voedingswaarden

Calories: 398 kcal | koolhydraten: 53.9 g | Protein: 13.3 g | Vet: 15.7 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 15.9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch