Boekweitpannenkoeken op z'n Kempens

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ kg boekweitmeel
  • 125 gr bloem
  • 25 gr gist
  • ½ liter melk
  • ½ liter water
  • 1 mespunt zout
  • boter om te bakken
  • stroop of jam

Instructies

  • Zeef de bloem en het boekweitmeel en maak in het midden een kuiltje.
  • Los de gist in een kop warme melk op en giet dit in het kuiltje.
  • Meng even met de bloem en strooi het zout erbij.
  • Giet er vervolgens de melk en het water bij en roer alles goed onder elkaar.
  • Laat het deeg op een warme plaats een half uur rijzen.
  • Verhit boter in een koekenpan en bak de pannenkoek tot hij aan de bovenkant droog is.
  • Draai hem om en bak de tweede zijde bruin.
  • Dien op met stroop of jam.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert / Pannenkoeken
Land van herkomst België