Boerenkool met champignonjus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg kruimig kokende aardappels geschild en in stukken
  • zout
  • 750 g boerenkool panklare
  • 1 runderrookworst à 275 g
  • eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 2 ui in ringen
  • 250 g champignons
  • 1 zakje rundvleesjus

Instructies

  • Doe de aardappelen in een ruime pan en schenk er zoveel water op zodat ze voor de helft onderstaan.
  • Verdeel de boerenkool erover en kook de aardappelen met de groenten in ± 20 minuten gaar.
  • Wel intussen de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie en bak de uien ± 5 minuten op halfhoog vuur.
  • Bak de champignons 5 minuten op een hoog vuur mee.
  • Voeg 2½ dl koud water en de inhoud van het zakje jusmix toe en breng de jus al roerende aan de kook.
  • Giet de aardappelen en de boerenkool af maar vang 2 dl van het kooknat op.
  • Stamp de aardappelen met de boerenkool fijn en voeg zoveel kooknat tot zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
  • Doe hem over in een schaal en serveer met de champignonjus en de in plakjes gesneden worst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies: Jean Balmont Cabernet Sauvignon
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stamppot