Boerenkool met champignonjus
Ingrediënten
- 1½ kg kruimig kokende aardappels geschild en in stukken
- zout
- 750 g boerenkool panklare
- 1 runderrookworst à 275 g
- 1½ eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- 2 ui in ringen
- 250 g champignons
- 1 zakje rundvleesjus
Instructies
- Doe de aardappelen in een ruime pan en schenk er zoveel water op zodat ze voor de helft onderstaan.
- Verdeel de boerenkool erover en kook de aardappelen met de groenten in ± 20 minuten gaar.
- Wel intussen de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie en bak de uien ± 5 minuten op halfhoog vuur.
- Bak de champignons 5 minuten op een hoog vuur mee.
- Voeg 2½ dl koud water en de inhoud van het zakje jusmix toe en breng de jus al roerende aan de kook.
- Giet de aardappelen en de boerenkool af maar vang 2 dl van het kooknat op.
- Stamp de aardappelen met de boerenkool fijn en voeg zoveel kooknat tot zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
- Doe hem over in een schaal en serveer met de champignonjus en de in plakjes gesneden worst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Jean Balmont Cabernet Sauvignon