Boerenkoolschotel met blauwe kaas
Ingrediënten
- 2 zakken gesneden boerenkool à 300 g
- 1 pakje bakbacon dikke plak, ca. 140 g
- 2 uien
- 1 pot Aardappel Anders knoflook 390 ml
- 1 duopakje(s) aardappelschijfjes 700 g
- 125 g blauwaderkaas bijvoorbeeld Danablu
Instructies
- Oven op 200 ºC voorverwarmen.
- Boerenkool 5 minuten koken en uit laten lekken.
- Bacon in blokjes snijden.
- In koekenpan bacon krokant en bruinbakken.
- Uien pellen en snipperen.
- Bacon uit pan halen en uien 3 minuten in bakvet fruiten.
- Boerenkool mengen met bacon en ui.
- Kaas verkruimelen en door boerenkool roeren.
- Boerenkool in ovenschaal leggen.
- Aardappelschijfjes erboven leggen.
- Aardappel Anders over ovenschaal verdelen.
- Ovenschotel 40 minuten in oven bakken.