Boerenkoolstampot met ui en champignons
Dit recept combineert de klassieke boerenkoolstamppot met smaakvol gebakken champignons en uien voor een verfrissende twist!
Ingrediënten
- 1 ui in ringen gesneden
- 200 g champignons gehalveerd
- 400 g aardappels kruimig gesneden
- 250 g boerenkool schoongemaakt
- ½ dl melk
- 20 g boter
- 2 eetlepels grove mosterd
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teen knoflook fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de aardappels met boerenkool in een ruime pan met wat zout gaar gedurende ongeveer 15-20 minuten.
- Giet af en voeg melk en boter toe.
- Stamp tot een smeuïge stamppot en meng de grove mosterd erdoor.
- Breng op smaak met peper.
- Verhit de olijfolie in een wok en bak hierin de knoflook kort aan.
- Voeg de uienringen toe en bak ze ongeveer 2 minuten, voeg daarna de champignons toe en bak nog 3 minuten mee.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de stamppot over de borden en schep het champignon-uienmengsel er bovenop.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 8 g | Vet: 12 g