Boerenkoolstampot met ui en champignons

Dit recept combineert de klassieke boerenkoolstamppot met smaakvol gebakken champignons en uien voor een verfrissende twist!
Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui in ringen gesneden
  • 200 g champignons gehalveerd
  • 400 g aardappels kruimig gesneden
  • 250 g boerenkool schoongemaakt
  • ½ dl melk
  • 20 g boter
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappels met boerenkool in een ruime pan met wat zout gaar gedurende ongeveer 15-20 minuten.
  • Giet af en voeg melk en boter toe.
  • Stamp tot een smeuïge stamppot en meng de grove mosterd erdoor.
  • Breng op smaak met peper.
  • Verhit de olijfolie in een wok en bak hierin de knoflook kort aan.
  • Voeg de uienringen toe en bak ze ongeveer 2 minuten, voeg daarna de champignons toe en bak nog 3 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de stamppot over de borden en schep het champignon-uienmengsel er bovenop.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 8 g | Vet: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch