Boerenkoolstamppot
Ingrediënten
- 1 kg aardappels kruimig
- 600 g boerenkool panklare
- zout
- 2 rookworsten ` 250 g
- 25 g boter of margarine
- 1 eetlepel(s) azijn
- versgemalen peper
Instructies
- Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden.
- Boerenkool in grote pan doen en aardappels erop leggen.
- Ca. 2½ dl water en 1 theelepel zout toevoegen.
- Op matig hoog vuur boerenkool en aardappels afgedekt aan de kook brengen.
- Boerenkool in ca. 10 minuten laten slinken.
- Rookworsten uit verpakking nemen en op aardappels leggen.
- Boerenkool en aardappels afgedekt in nog ca. 15 minuten zachtjes gaar koken.
- Rookworsten uit pan nemen en onder deksel warm houden.
- Boerenkool en aardappels afgieten en kookvocht opvangen in kom.
- Met aardappelstamper boerenkool en aardappels fijnstampen.
- Boter en azijn toevoegen.
- Alles goed door elkaar roeren en al roerend steeds scheutje kookvocht toevoegen tot alles smeuïg is.
- Al roerend stamppot nog enkele minuten doorwarmen.
- Op smaak brengen met zout, peper en eventueel nog scheutje azijn.
- Boerenkoolstamppot op vier borden scheppen.
- Rookworst in plakjes snijden en op boerenkool leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met piccalilly of mosterd.