Boerenomelet met rauwe ham
Aller Hande 1996
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Ui pellen en snipperen.
- Ham in reepjes snijden.
- In koekenpan boter verhitten.
- Ui en ham ca. 2 minuten zachtjes bakken.
- Champignons toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten meebakken tot vocht verdampt is.
- Intussen in kom eieren loskloppen met room, zout en peper.
- Eiermengsel over champignonmengsel schenken en op half hoog vuur in ca. 8 minuten laten stollen en onderkant goudbruin bakken.
- In kopje kervel fijn knippen.
- Omelet op bord laten glijden, met behulp van tweede bord keren en met onderkant boven weer terug laten glijden in pan.
- Onderkant in ca. 2 minuten goudbruin bakken.
- Omelet op platte schaal laten glijden en kervel erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gemengde sla en bruin stokbrood.
Voedingswaarden
Calories: 305 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 15 g | Vet: 27 g