Boerenomelet met rauwe ham

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 100 g rauwe ham plakjes,
  • 25 g boter of margarine
  • 1 bakje gesneden champignons 125 g,
  • 5 eieren
  • 1 deciliter slagroom
  • zout
  • peper
  • ¼ zakje verse kervel á 15 g

Instructies

  • Ui pellen en snipperen.
  • Ham in reepjes snijden.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Ui en ham ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  • Champignons toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten meebakken tot vocht verdampt is.
  • Intussen in kom eieren loskloppen met room, zout en peper.
  • Eiermengsel over champignonmengsel schenken en op half hoog vuur in ca. 8 minuten laten stollen en onderkant goudbruin bakken.
  • In kopje kervel fijn knippen.
  • Omelet op bord laten glijden, met behulp van tweede bord keren en met onderkant boven weer terug laten glijden in pan.
  • Onderkant in ca. 2 minuten goudbruin bakken.
  • Omelet op platte schaal laten glijden en kervel erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met gemengde sla en bruin stokbrood.

Voedingswaarden

Calories: 305 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 15 g | Vet: 27 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hoofdgerechten / Varkensvlees