Bonjan chalow

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui
  • 1 kg lamsvlees
  • 1 theelepel fijngehakte knoflook
  • 1 theelepel zout
  • middelgrote aubergine
  • ¼ liter water
  • 2 verse in plakjes gesneden tomaten
  • 1 theelepel verse koriander
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 fijngehakte rode peper
  • ½ fijngehakte groene peper en
  • ½ kleingesneden rode paprika

Instructies

  • Snijd 1 middelgrote ui fijn en fruit hem in een braadpan in wat maïsolie goudbruin.
  • Giet overtollige olie af.
  • Snijd 1 kg lamsvlees in blokjes van 5 x 5 cm en doe die bij de ui.
  • Voeg 1 theelepel fijngehakte knoflook en 1 theelepel zout toe en braad het vlees rondom bruin.
  • Schil een middelgrote aubergine en snijd hem in blokjes van 2 1/2 x 2 1/2 cm.
  • Besprenkel een andere braadpan met wat van het braadvocht en fruit de aubergineblokjes daarin lichtbruin. (Gebruik hiervoor geen olie!). Voeg de aubergine dan met 1/4 liter water, 2 verse in plakjes gesneden tomaten, 1
  • theelepel verse koriander, 1 theelepel zwarte peper, 1 fijngehakte rode peper,
  • 1/2 fijngehakte groene peper en 1/2 kleingesneden rode paprika bij het
  • vleesmengsel en laat het gerecht ± 20 minuten zachtjes stoven tot de aubergine gaar is.
  • Geef er rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees
Land van herkomst Afganistan