Bonjan salat
Kruidige auberginesalade
Ingrediënten
- 3 middelgrote aubergines
- 2½ theelepel grof zout
- ¾ deciliter maïsolie
- 4 deciliter tomatenpuree
- ¼ theelepel peper
- 1 theelepel rode chilivlokken hete of gehakte verse chilipeper
- 2 theelepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel gedroogde munt gehakte
Instructies
- Snijd de aubergines in stukjes van 4 cm, bestrooi ze met 2 theelepels grof zout en laat ze 15 minuten staan.
- Spoel ze dan onder koud water af (dit neemt de bittere smaak weg) en laat ze op een theedoek uitlekken.
- Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in ± 3 minuten lichtbruin.
- Neem ze uit de pan, leg ze op een schaal en laat ze afkoelen.
- Doe de tomatenpuree, de peper, de chili, de kaneel, de munt en 1/2 theelepel zout in een pan en laat het op laag vuur 10 minuten sudderen om de aroma's goed te laten mengen.
- Schenk dit mengsel over de aubergine en zet de salade tot het gebruik in de koelkast.
- Serveer de salade koud of op kamertemperatuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de salade in de koelkast enkele dagen goed houden