Bonte Kroatische salade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 aubergine in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode paprika schoongemaakte en in kleine stukjes gesneden
  • 1 groene paprika schoongemaakte en in kleine stukjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij schoongemaakte en in kleine stukjes gesneden
  • 2 tomaten ontvelde en in kleine stukjes gesneden
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kook de blokjes aubergine ± 2 minuten in een pan kokend water en laat ze goed uitlekken.
  • Doe de uitgelekte blokjes aubergine met de stukjes rode en groene paprika, de stukjes bleekselderij en de stukjes tomaat in een slabak.
  • Roer van de olijfolie met de azijn en wat zout en peper in een kommetje een sausje, schenk dit over de salade en schep alles goed dooreen.
  • Laat de salade ± 30 minuten op een koele plaats staan voor hij wordt geserveerd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Kroatië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch