Borsjtsj 1

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram rundvlees
  • 250 gram rode bieten
  • 400 gram witte kool
  • 400 gram aardappels
  • 1 wortel
  • 1 peterseliewortel
  • 1 ui
  • blikje tomatenpuree
  • enkele tomaten verse
  • 20 gram spek gezouten
  • 1 eetlepel boter
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels azijn 3% of 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 laurierblad
  • allspice
  • zout peperkorrels
  • 2 dl room dikke
  • peterselie fijngehakte
  • venkel fijngesneden

Instructies

  • Kook het vlees in 1 3/4 liter water met wat zout en laurier, maar laat het vlees niet te lang koken.
  • Neem het uit de pan en zeef de bouillon.
  • Laat de bieten 30 minuten stoven en voeg boter, tomatenpuree, azijn en wat bouillon toe.
  • Bak de wortel en de uien in boter, voeg bloem toe, voeg wat bouillon toe enbreng aan de kook.
  • Voeg bij de rest van de bouillon de geschaafde kool en de aardappelen.
  • Breng aan de kook en voeg het bietenmengsel toe.
  • Kook nog 15 minuten en voeg dan de gebakken groenten en de kruiden toe.
  • Kook alles gaar.
  • Breng de soep terug aan de kook en zet de pan dan enige tijd op de aanrecht.
  • Leg onder in elk bord wat vlees; giet daar de soep op en glij daarover een lepel room; bestrooi met peterselie en venkel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Rusland