Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram rundvlees
- 250 gram rode bieten
- 400 gram witte kool
- 400 gram aardappels
- 1 wortel
- 1 peterseliewortel
- 1 ui
- blikje tomatenpuree
- enkele tomaten verse
- 20 gram spek gezouten
- 1 eetlepel boter
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetlepels azijn 3% of 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel bloem
- 1 laurierblad
- allspice
- zout peperkorrels
- 2 dl room dikke
- peterselie fijngehakte
- venkel fijngesneden
Instructies
- Kook het vlees in 1 3/4 liter water met wat zout en laurier, maar laat het vlees niet te lang koken.
- Neem het uit de pan en zeef de bouillon.
- Laat de bieten 30 minuten stoven en voeg boter, tomatenpuree, azijn en wat bouillon toe.
- Bak de wortel en de uien in boter, voeg bloem toe, voeg wat bouillon toe enbreng aan de kook.
- Voeg bij de rest van de bouillon de geschaafde kool en de aardappelen.
- Breng aan de kook en voeg het bietenmengsel toe.
- Kook nog 15 minuten en voeg dan de gebakken groenten en de kruiden toe.
- Kook alles gaar.
- Breng de soep terug aan de kook en zet de pan dan enige tijd op de aanrecht.
- Leg onder in elk bord wat vlees; giet daar de soep op en glij daarover een lepel room; bestrooi met peterselie en venkel.