Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gr runderpoelet
- 1 ½ liter water
- zout
- 1 peterseliewortel
- 1 laurierblad
- 250 gr gesneden witte kool
- 500 gr erwtensoepgroente
- 1 rode biet
- 3 aardappels
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 eetlepels citroensap
- peper
- lavas
- peterselie
- 1 beker zure room
Instructies
- Leg het vlees in het kokende water met zout.
- Was de peterseliewortel en doe die met de laurier bij het vlees.
- Kook dit 1 uur op een middelhoog vuur.
- Schil de biet en de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Neem, als het vlees gaar is, ruim de helft van de bouillon uit de pan en kook daarin met het deksel op de pan alle groenten en de aardappelen zachtjes gaar.
- Roer de rest van de bouillon met het vlees en de tomatenpuree door het groente-aardappelmengsel.
- Voeg het citroensap, zout en peper toe.
- Was de lavas en peterselie, maak ze droog, hak ze fijn en strooi ze over de soep.
- Geef de zure room er apart bij.