Borsjtsj 2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr runderpoelet
  • 1 ½ liter water
  • zout
  • 1 peterseliewortel
  • 1 laurierblad
  • 250 gr gesneden witte kool
  • 500 gr erwtensoepgroente
  • 1 rode biet
  • 3 aardappels
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper
  • lavas
  • peterselie
  • 1 beker zure room

Instructies

  • Leg het vlees in het kokende water met zout.
  • Was de peterseliewortel en doe die met de laurier bij het vlees.
  • Kook dit 1 uur op een middelhoog vuur.
  • Schil de biet en de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • Neem, als het vlees gaar is, ruim de helft van de bouillon uit de pan en kook daarin met het deksel op de pan alle groenten en de aardappelen zachtjes gaar.
  • Roer de rest van de bouillon met het vlees en de tomatenpuree door het groente-aardappelmengsel.
  • Voeg het citroensap, zout en peper toe.
  • Was de lavas en peterselie, maak ze droog, hak ze fijn en strooi ze over de soep.
  • Geef de zure room er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Rusland