Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 ½ liter water
- 750-1000 gr runderschenkel + soepvlees
- 800 gr witte kool u kunt ook spitskool nemen, maar dan iets meer
- 300 gr aardappels
- 1 middelgrote biet
- 1 grote winterwortel
- een stukje knolselderij
- 1 rode paprika
- 1 groot en 1 klein blik tomatenpuree
- 1 blik hele gepelde Italiaanse tomaten
- 2 preien of 2 uien
- 2 laurierblaadjes
- 2 beker zure room
- zwarte peper zout
- 1 bosje peterselie
- ½ pakje dille diepvries
Instructies
- Laat de schenkel met het soepvlees en de laurierblaadjes in het water ± 1 uur goed koken en laat het daarna nog ± 1 uur op een laag vuur trekken.
- Breng de soep dan weer op hoog vuur aan de kook en voeg de fijngesneden biet, de fijngesneden knolselderij, de fijngesneden winterwortel en de fijngesneden prei (of ui), 2 afgestreken eetlepels zout en zwarte peper toe.
- Laat alles ± een half uur doorkoken en voeg dan nog de fijngesneden rode paprika, de in blokjes gesneden aardappelen en de fijngesneden spitskool toe.
- (Als u geen spitskool kunt krijgen, neem dan witte kool; die moet i.v.m. de langere kooktijd echter eerder toevoegen dan de aardappelen).
- Fruit in een braadpan wat fijngesneden prei (of ui) in boter en voeg er wat later de tomatenpuree bij.
- Voeg dit mengsel aan de soep toe.
- Proef of de aardappelen en/of de kool gaar zijn en voeg dan de fijngeknipte peterselie, de gesneden dille en de gezeefde gepelde tomaten toe.
- De borsjt is dan klaar.
- U kunt bij de borsjt stokbrood serveren.
- De zure room wordt op tafel gezet. De gebruiker kan de room dan zelf lepelgewijs aan de hete borsjt toevoegen.