Borsjtsj 3

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 ½ liter water
  • 750-1000 gr runderschenkel + soepvlees
  • 800 gr witte kool u kunt ook spitskool nemen, maar dan iets meer
  • 300 gr aardappels
  • 1 middelgrote biet
  • 1 grote winterwortel
  • een stukje knolselderij
  • 1 rode paprika
  • 1 groot en 1 klein blik tomatenpuree
  • 1 blik hele gepelde Italiaanse tomaten
  • 2 preien of 2 uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 beker zure room
  • zwarte peper zout
  • 1 bosje peterselie
  • ½ pakje dille diepvries

Instructies

  • Laat de schenkel met het soepvlees en de laurierblaadjes in het water ± 1 uur goed koken en laat het daarna nog ± 1 uur op een laag vuur trekken.
  • Breng de soep dan weer op hoog vuur aan de kook en voeg de fijngesneden biet, de fijngesneden knolselderij, de fijngesneden winterwortel en de fijngesneden prei (of ui), 2 afgestreken eetlepels zout en zwarte peper toe.
  • Laat alles ± een half uur doorkoken en voeg dan nog de fijngesneden rode paprika, de in blokjes gesneden aardappelen en de fijngesneden spitskool toe.
  • (Als u geen spitskool kunt krijgen, neem dan witte kool; die moet i.v.m. de langere kooktijd echter eerder toevoegen dan de aardappelen).
  • Fruit in een braadpan wat fijngesneden prei (of ui) in boter en voeg er wat later de tomatenpuree bij.
  • Voeg dit mengsel aan de soep toe.
  • Proef of de aardappelen en/of de kool gaar zijn en voeg dan de fijngeknipte peterselie, de gesneden dille en de gezeefde gepelde tomaten toe.
  • De borsjt is dan klaar.
  • U kunt bij de borsjt stokbrood serveren.
  • De zure room wordt op tafel gezet. De gebruiker kan de room dan zelf lepelgewijs aan de hete borsjt toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Rusland