Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de ui, de winterwortel, de knolselderij, de aardappels en de prei in stukjes.
- Snijd het vlees in stukken van 2 centimeter.
- Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan alle kanten bruin.
- Voeg de gesneden groenten en de geperste knoflook toe en fruit deze even mee.
- Giet er 1,5 liter warm water op en doe de gesneden witte kool en het bouquet garni erbij.
- Laat dit minstens 1 uur, tegen de kook aan, trekken.
- Verwijder de pitjes van de Spaanse pepers en snijd deze in reepjes.
- Voeg de reepjes, de wijnazijn en de suiker aan de soep toe.
- Roer de tomatenpuree erdoor en de fijngesneden peterselie.
- Laat het nog een half uur trekken.
- Pureer de bietjes in de keukenmachine en doe deze bij de borsjtsj.
- Breng op smaak met zout en peper en roer tenslotte de zure room erdoor.
- Laat de soep niet meer koken.
- Serveer direct.