Borsjtsj

Borsjtsj 5

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 100 g knolselderij
  • 3 aardappels
  • 1 prei
  • 500 g runderborstlappen
  • 20 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g witte kool
  • 1 bouquet garni
  • 3 spaanse pepers
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 blik tomatenpuree
  • fijngesneden peterselie
  • 350 g gekookte rode bietjes
  • zout
  • peper
  • 1,25 dl zure room

Instructies

  • Snijd de ui, de winterwortel, de knolselderij, de aardappels en de prei in stukjes.
  • Snijd het vlees in stukken van 2 centimeter.
  • Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan alle kanten bruin.
  • Voeg de gesneden groenten en de geperste knoflook toe en fruit deze even mee.
  • Giet er 1,5 liter warm water op en doe de gesneden witte kool en het bouquet garni erbij.
  • Laat dit minstens 1 uur, tegen de kook aan, trekken.
  • Verwijder de pitjes van de Spaanse pepers en snijd deze in reepjes.
  • Voeg de reepjes, de wijnazijn en de suiker aan de soep toe.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en de fijngesneden peterselie.
  • Laat het nog een half uur trekken.
  • Pureer de bietjes in de keukenmachine en doe deze bij de borsjtsj.
  • Breng op smaak met zout en peper en roer tenslotte de zure room erdoor.
  • Laat de soep niet meer koken.
  • Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Rusland