Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 pruimen gedroogde / zonder pit
- 300 rode bieten gekookte
- 1 ui
- 2 worteltjes
- 1 kruidenbouillontablet
- 1 theelepel maïzena
- 1 deciliter zure room
Instructies
- Week de pruimen 6 uur in ruim water.
- Rasp de bietjes, pel en snipper de ui en snijd de schoongemaakte worteltjes in plakjes.
- Breng deze groenten met het verkruimelde bouillontablet aan de kook met zoveel water, dat de groenten onder staan.
- Pureer de groenten in de blender of met de foodprocessor, doe de puree over in een pan en breng op smaak met zout en peper.
- Roer van de maïzena en enkele eetlepels water een glad papje en bind de soep hiermee.
- Schakel de hittebron uit en roer de zure room door de soep.
- Verdeel de bietensoep over de borden en garneer met een pruim.