Borsjtsj 6

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 pruimen gedroogde / zonder pit
  • 300 rode bieten gekookte
  • 1 ui
  • 2 worteltjes
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 deciliter zure room

Instructies

  • Week de pruimen 6 uur in ruim water.
  • Rasp de bietjes, pel en snipper de ui en snijd de schoongemaakte worteltjes in plakjes.
  • Breng deze groenten met het verkruimelde bouillontablet aan de kook met zoveel water, dat de groenten onder staan.
  • Pureer de groenten in de blender of met de foodprocessor, doe de puree over in een pan en breng op smaak met zout en peper.
  • Roer van de maïzena en enkele eetlepels water een glad papje en bind de soep hiermee.
  • Schakel de hittebron uit en roer de zure room door de soep.
  • Verdeel de bietensoep over de borden en garneer met een pruim.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Rusland