Bosuikoekjes met dipsaus
Equipment
Ingrediënten
- 275 g bloem
- 8 eetlepels sojasaus licht
- 3 theelepels sesamolie
- 2 eetlepels citroensap
- 2 theelepels suiker
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode peper fijngehakt
- 6 bosuitjes in ringetjes
- 50 g boter hard, in blokjes
- 2 eetlepels olie
Instructies
Voorbereiden
- Bloem in kom doen en geleidelijk 125 ml kokend water erdoor roeren.
- Mengsel tot soepel en zacht deeg kneden.
- Als deeg te droog is nog 1-2 eetlepels water toevoegen.
- Afgedekt 30 minuten laten rusten.
- In kommetje sojasaus mengen met 1 theelepel sesamolie, citroensap, suiker, knoflook en rode peper.
- Eenderde van bosuitjes door dipsaus mengen.
- Dipsaus minstens 15 minuten laten staan.
Bereiden
- Werkvlak invetten met rest van sesamolie.
- Van deeg lange rol vormen.
- Rol in 6 gelijke stukken snijden.
- Stukken deeg tot platte, ronde koeken van ca. 20 cm doorsnee uitrollen.
- Rest van bosuitjes en blokjes boter over midden van deegrondjes verdelen.
- Bestrooien met wat zout.
- Randen van deeg over uitjes naar binnen vouwen.
- Goed dichtvouwen en tot ballen rollen.
- EÚn deegbal weer uitrollen tot ronde koek van ½ cm dik.
- In koekenpan beetje van olie verhitten en hierin koek 3 minuten per kant bakken.
- Rest van deegballen op zelfde manier uitrollen en tot koeken bakken.
- Koeken in punten snijden en serveren met dipsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook lekker als snack.
Voedingswaarden
Calories: 470 kcal | koolhydraten: 64 g | Protein: 11 g | Vet: 19 g