Boti kebab

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 gram lamsbout uitgebeend
  • 2 teentjes knoflook gepelde en gesnipperde
  • 2 eetlepel(s) korianderblaadjes fijngehakte
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 75 gram Bulgaarse yoghurt
  • zout
  • ½ theelepel gemalen kurkuma
  • 2 eetlepel(s) olie

Voor de garnering:

  • ui dunne ringen
  • slablaadjes knapperige
  • komkommer wigvormige stukjes

Maal in koffiemolen:

  • 6 groene kardemoms met de schil
  • cm kaneelstokje
  • gedroogde rode chilipepers
  • 1 eetlepel(s) korianderzaadjes

Instructies

  • Was het vlees en droog het met een doek.
  • Kerf hem met een scherp mes in en snijd het in blokjes van 4 bij 4 cm.
  • Vermeng de knoflook, koriander, yoghurt en het citroensap in de keukenmachine en voeg het zout, de kurkuma en de gemalen ingrediënten toe.
  • Doe het vlees in een kom en doe het mengsel uit de keukenmachine erbij.
  • Meng goed, dek de kom af en laat 6-8 uur intrekken (of laat de kom een nacht in de koelkast staan).
  • Laat de grill flink heet worden.
  • Bekleed de grillpan met een stuk aluminiumfolie.
  • Rijg de blokjes vlees aan pennen, laat tussen de blokjes een halve cm ruimte.
  • Roer de olie door de overgebleven marinade en zet het mengsel apart.
  • Leg de pennen op het folie in de grillpan en rooster de kebab 2-3 minuten.
  • Draai de pennen en rooster nog eens 2-3 minuten.
  • Verminder de hitte van de grill.
  • Doop een kwastje in het mengsel van olie en marinade, bestrijk de kebab ermee en rooster nog 6-8 minuten.
  • Draai de pennen, bestrijk de kebab met het restant van de olie en rooster ze nog 6-8 minuten.
  • Variatie: U kunt in plaats van lamsvlees ook varkensvlees gebruiken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:

U kunt in plaats van lamsvlees ook varkensvlees gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst India