Boti kebab
Ingrediënten
Voor de garnering:
- ui dunne ringen
- slablaadjes knapperige
- komkommer wigvormige stukjes
Maal in koffiemolen:
- 6 groene kardemoms met de schil
- 2½ cm kaneelstokje
- 2½ gedroogde rode chilipepers
- 1 eetlepel(s) korianderzaadjes
Instructies
- Was het vlees en droog het met een doek.
- Kerf hem met een scherp mes in en snijd het in blokjes van 4 bij 4 cm.
- Vermeng de knoflook, koriander, yoghurt en het citroensap in de keukenmachine en voeg het zout, de kurkuma en de gemalen ingrediënten toe.
- Doe het vlees in een kom en doe het mengsel uit de keukenmachine erbij.
- Meng goed, dek de kom af en laat 6-8 uur intrekken (of laat de kom een nacht in de koelkast staan).
- Laat de grill flink heet worden.
- Bekleed de grillpan met een stuk aluminiumfolie.
- Rijg de blokjes vlees aan pennen, laat tussen de blokjes een halve cm ruimte.
- Roer de olie door de overgebleven marinade en zet het mengsel apart.
- Leg de pennen op het folie in de grillpan en rooster de kebab 2-3 minuten.
- Draai de pennen en rooster nog eens 2-3 minuten.
- Verminder de hitte van de grill.
- Doop een kwastje in het mengsel van olie en marinade, bestrijk de kebab ermee en rooster nog 6-8 minuten.
- Draai de pennen, bestrijk de kebab met het restant van de olie en rooster ze nog 6-8 minuten.
- Variatie: U kunt in plaats van lamsvlees ook varkensvlees gebruiken.