Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 ½ liter melk
- 4 ei
- 350 gram basterdsuiker
- 175 gram griesmeel
- 350 gram fyllo papierdun bladerdeeg
- boter
- poedersuiker
- kaneel
ook nodig:
Instructies
- Verhit de melk en haal de pan van het vuur net voordat de melk kookt.
- Splits de eieren en klop de dooiers met basterdsuiker, griesmeel en een scheutje melk tot een luchtige massa.
- Klop de hete melk geleidelijk door het ei mengsel.
- Verhit het op een laag vuur onder voortdurend kloppen.
- Haal de pan van het vuur wanneer het mengsel gebonden is en roer er twee eetlepels boter door.
- Laat de pudding afkoelen.
- Klop de eiwitten stijf en schep ze erdoor.
- Smelt de boter en bestrijk de deeglappen ermee.
- Beboter een ovenschaal.
- Leg de helft van de deeglappen erin, doe de pudding erop, leg de rest van de deeglappen erop en vouw de randen om.
- Kerf met een scherp mes de bovenste laag in.
- Bedek de bougatsa met een vel vetvrij papier en bak hem 30 minuten in een oven op stand 4.
- Strooi er poedersuiker en kaneel over.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de bougatsa kan zowel warm als koud eten.