bougatsa

Bougatsa

(Puddingpastei)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ liter melk
  • 4 ei
  • 350 gram basterdsuiker
  • 175 gram griesmeel
  • 350 gram fyllo papierdun bladerdeeg
  • boter
  • poedersuiker
  • kaneel

ook nodig:

Instructies

  • Verhit de melk en haal de pan van het vuur net voordat de melk kookt.
  • Splits de eieren en klop de dooiers met basterdsuiker, griesmeel en een scheutje melk tot een luchtige massa.
  • Klop de hete melk geleidelijk door het ei mengsel.
  • Verhit het op een laag vuur onder voortdurend kloppen.
  • Haal de pan van het vuur wanneer het mengsel gebonden is en roer er twee eetlepels boter door.
  • Laat de pudding afkoelen.
  • Klop de eiwitten stijf en schep ze erdoor.
  • Smelt de boter en bestrijk de deeglappen ermee.
  • Beboter een ovenschaal.
  • Leg de helft van de deeglappen erin, doe de pudding erop, leg de rest van de deeglappen erop en vouw de randen om.
  • Kerf met een scherp mes de bovenste laag in.
  • Bedek de bougatsa met een vel vetvrij papier en bak hem 30 minuten in een oven op stand 4.
  • Strooi er poedersuiker en kaneel over.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt de bougatsa kan zowel warm als koud eten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Griekenland