Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Bougatsa
(Puddingpastei)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1 ½
liter
melk
▢
4
ei
▢
350
gram
basterdsuiker
▢
175
gram
griesmeel
▢
350
gram
fyllo
papierdun bladerdeeg
▢
boter
▢
poedersuiker
▢
kaneel
ook nodig:
▢
ovenschaal
Instructies
Verhit de melk en haal de pan van het vuur net voordat de melk kookt.
Splits de eieren en klop de dooiers met basterdsuiker, griesmeel en een scheutje melk tot een luchtige massa.
Klop de hete melk geleidelijk door het ei mengsel.
Verhit het op een laag vuur onder voortdurend kloppen.
Haal de pan van het vuur wanneer het mengsel gebonden is en roer er twee eetlepels boter door.
Laat de pudding afkoelen.
Klop de eiwitten stijf en schep ze erdoor.
Smelt de boter en bestrijk de deeglappen ermee.
Beboter een ovenschaal.
Leg de helft van de deeglappen erin, doe de pudding erop, leg de rest van de deeglappen erop en vouw de randen om.
Kerf met een scherp mes de bovenste laag in.
Bedek de bougatsa met een vel vetvrij papier en bak hem 30 minuten in een oven op stand 4.
Strooi er poedersuiker en kaneel over.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de bougatsa kan zowel warm als koud eten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Griekenland