Brabants Roggebrood

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g roggemeel
  • 320 ml lauw water
  • 200 g tarwe volkorenmeel
  • 10 g droge gist of 30 g verse
  • 8 g zout
  • 10 g suiker
  • 25 g boter
  • 1 eetlepel(s) azijn

Instructies

  • Meng het volkorenmeel, gist en het zout door het roggemeel.
  • Voeg het water toe in een kuiltje.
  • Kneden tot een samenhangend deeg.
  • Voeg het azijn en de andere ingredienten toe.

Kneden.

  • Het is deeg is eerst erg los.
  • Het is daarom gemakkelijk een deegkrabber bij de hand te hebben.
  • Deel het deeg in 2 gelijke delen.
  • Vorm de deegstukken in de vorm van je bakvormen.
  • Je hoeft het niet op te bollen zoals normaal deeg, gewoon in vorm drukken.
  • Doe de roggebroden in de vormen, duw ze aan.
  • Dek ook de bovenkant af met bakpapier en sluit het deeg hiermee goed af.
  • Bak de broden in een voorverwarmde oven van ongeveer 90 graden gedurende 6 u

Notities / Tips / Wijnadvies

(ipv suiker, zout, boter en azijn kan ook 37 g zuurdesem toegevoegd worden)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood
Land van herkomst Nederland / Noort Brabant
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch