Brabantse Salade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel(s) rozijnen
  • 2 stuikjes witlof
  • 2 appels
  • 1 tl. citroensap
  • 200 gram Goudse Kaas
  • 250 gram Mandarijnen uit blik

Voor de dressing:

  • 1,5 dl. yoghurt
  • 2 eetlepel(s) honing
  • 1 tl. mosterd
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 2 eetlepel(s) verse sinaasappelsap

Instructies

  • Week de rozijnen 30 minuten in een kopje met lauw water.
  • Klop in een schaaltje de yoghurt, honing, mosterd, citroensap en sinaasappelsap met een vork door elkaar en laat dit mengsel 15 minuten rusten.
  • Snij de kern uit de witlof en snij de witlof in dunne reepjes.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in kleine dobbelsteentjes van 0,5 cm.
  • Besprenkel de appels met citroensap.
  • Snij de kaas in dunne reepjes.
  • Laat de manderijntjes uitlekken.
  • Meng in een grote schaal de witlof, appels, rozijnen, mandarijnen en kaas met de dressing.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Nederland / Noort Brabant
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch