Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Brabantse Salade
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel(s)
rozijnen
▢
2
stuikjes witlof
▢
2
appels
▢
1
tl.
citroensap
▢
200
gram
Goudse Kaas
▢
250
gram
Mandarijnen uit blik
Voor de dressing:
▢
1,5
dl.
yoghurt
▢
2
eetlepel(s)
honing
▢
1
tl.
mosterd
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
2
eetlepel(s)
verse sinaasappelsap
Instructies
Week de rozijnen 30 minuten in een kopje met lauw water.
Klop in een schaaltje de yoghurt, honing, mosterd, citroensap en sinaasappelsap met een vork door elkaar en laat dit mengsel 15 minuten rusten.
Snij de kern uit de witlof en snij de witlof in dunne reepjes.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in kleine dobbelsteentjes van 0,5 cm.
Besprenkel de appels met citroensap.
Snij de kaas in dunne reepjes.
Laat de manderijntjes uitlekken.
Meng in een grote schaal de witlof, appels, rozijnen, mandarijnen en kaas met de dressing.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
Land van herkomst
Nederland
/
Noort Brabant
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch