Brabantse Salade
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) rozijnen
- 2 stuikjes witlof
- 2 appels
- 1 tl. citroensap
- 200 gram Goudse Kaas
- 250 gram Mandarijnen uit blik
Voor de dressing:
- 1,5 dl. yoghurt
- 2 eetlepel(s) honing
- 1 tl. mosterd
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 2 eetlepel(s) verse sinaasappelsap
Instructies
- Week de rozijnen 30 minuten in een kopje met lauw water.
- Klop in een schaaltje de yoghurt, honing, mosterd, citroensap en sinaasappelsap met een vork door elkaar en laat dit mengsel 15 minuten rusten.
- Snij de kern uit de witlof en snij de witlof in dunne reepjes.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in kleine dobbelsteentjes van 0,5 cm.
- Besprenkel de appels met citroensap.
- Snij de kaas in dunne reepjes.
- Laat de manderijntjes uitlekken.
- Meng in een grote schaal de witlof, appels, rozijnen, mandarijnen en kaas met de dressing.