Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- inmaakpan
- filterzak
- weegschaaltje
Ingrediënten
- 2,7 kg bramen
- 1,35 kg appels moesappels
- suiker
- 2 eetlepel(s) citroensap vers geperst
Instructies
- Doe de appels samen met 250 ml water in een inmaakpan en laat ze op een matig vuur 30 minuten stoven tot ze zacht zijn.
- Roer hierbij geregeld. Voeg de bramen toe en laat het fruitmengsel 30 minuten sudderen.
- Giet de inhoud van de pan in een vochtige filterzak en laat die 12 uur uitlekken.
- Meet de hoeveelheid vruchtensap.
- Weeg per 250 ml sap 115 gram suiker af.
- Doe de benodigde hoeveelheid suiker in een ruime pan, voeg het citroensap toe en breng het mengsel al roerende op een matig vuur aan de kook.
- Wacht tot de suiker is opgelost.
- Voeg het vruchtensap bij het gezoete citroensap en breng het geheel op een hoog vuur snel aan de kook.
- Roer herhaaldelijk en laat het mengsel in 15 minuten tot jamdikte inkoken.