Bramenjam

Bramenjam

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • inmaakpan
  • filterzak
  • weegschaaltje

Ingrediënten

  • 2,7 kg bramen
  • 1,35 kg appels moesappels
  • suiker
  • 2 eetlepel(s) citroensap vers geperst

Instructies

  • Doe de appels samen met 250 ml water in een inmaakpan en laat ze op een matig vuur 30 minuten stoven tot ze zacht zijn.
  • Roer hierbij geregeld. Voeg de bramen toe en laat het fruitmengsel 30 minuten sudderen.
  • Giet de inhoud van de pan in een vochtige filterzak en laat die 12 uur uitlekken.
  • Meet de hoeveelheid vruchtensap.
  • Weeg per 250 ml sap 115 gram suiker af.
  • Doe de benodigde hoeveelheid suiker in een ruime pan, voeg het citroensap toe en breng het mengsel al roerende op een matig vuur aan de kook.
  • Wacht tot de suiker is opgelost.
  • Voeg het vruchtensap bij het gezoete citroensap en breng het geheel op een hoog vuur snel aan de kook.
  • Roer herhaaldelijk en laat het mengsel in 15 minuten tot jamdikte inkoken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodbeleg / Brunch / Fruit / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Nederland