Brasato di manzo alla giardiniera

(gevuld rundvlees van de tuinmansvrouw)

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg runderlappen
  • 2 soeplepels mosterd
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • een stukje knolselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kopje geraspte kaas
  • 2 eieren
  • Peterselie
  • 100 gram rauwe ham
  • zout peper
  • 1 koffielepel nootmuskaat
  • 1 kopje bloem
  • ½ kopje olie
  • 1 kopje rode wijn
  • ¼ liter vleesbouillon
  • 1 blikje gepelde tomaten

Instructies

  • Snijd een envelopje in de runderlappen, leg ze op een werkvlak, bestrooi met peper en zout en wrijf de envelopjes vanbinnen in met de mosterd.
  • Maak de groenten schoon en snijd ze fijn.
  • Snijd de ham in kleine blokjes en hak de knoflook fijn.
  • Meng deze ingrediënten met de kaas, de eieren en de gehakte peterselie in een kom en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Vul de vleesenvelopjes hiermee en naai of steek ze dicht.
  • Wentel het vlees door de bloem.
  • Verhit de olie in een braadpan en braad het vlees rondom aan.
  • Blus af met de rode wijn en giet er daarna de vleesbouillon bij.
  • Doe de tomaten met het sap door een zeef bij de saus en laat, met het deksel op de pan, op matig vuur ± 2 uur stoven.
  • Breng het gerecht voor het serveren op smaak met peper en zout en serveer er gestoofde groenten en 'al dente' gekookte spaghetti bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst Italië