Brasato di manzo alla giardiniera
(gevuld rundvlees van de tuinmansvrouw)
Ingrediënten
- 1 kg runderlappen
- 2 soeplepels mosterd
- 1 ui
- 2 wortelen
- een stukje knolselderij
- 2 teentjes knoflook
- 1 kopje geraspte kaas
- 2 eieren
- Peterselie
- 100 gram rauwe ham
- zout peper
- 1 koffielepel nootmuskaat
- 1 kopje bloem
- ½ kopje olie
- 1 kopje rode wijn
- ¼ liter vleesbouillon
- 1 blikje gepelde tomaten
Instructies
- Snijd een envelopje in de runderlappen, leg ze op een werkvlak, bestrooi met peper en zout en wrijf de envelopjes vanbinnen in met de mosterd.
- Maak de groenten schoon en snijd ze fijn.
- Snijd de ham in kleine blokjes en hak de knoflook fijn.
- Meng deze ingrediënten met de kaas, de eieren en de gehakte peterselie in een kom en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Vul de vleesenvelopjes hiermee en naai of steek ze dicht.
- Wentel het vlees door de bloem.
- Verhit de olie in een braadpan en braad het vlees rondom aan.
- Blus af met de rode wijn en giet er daarna de vleesbouillon bij.
- Doe de tomaten met het sap door een zeef bij de saus en laat, met het deksel op de pan, op matig vuur ± 2 uur stoven.
- Breng het gerecht voor het serveren op smaak met peper en zout en serveer er gestoofde groenten en 'al dente' gekookte spaghetti bij.