Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 20 gr gist
- 10 gr melk koude
- 140 gr bloem
- 130 gr boter
- ½ ei
- 20 gr suiker
- 2 gr zout
- abrikozenjam
- ½ losgeklopt ei
- 1 klein blikje halve abrikozen
Voor de rijst:
- 150 gr dessertrijst
- ½ liter melk
- 125 gr suiker
- 1 snuifje zout
- 4 eidooiers
- 2 eiwitten
- 25 gr schiftsuiker ultrafijne griessuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Los de gist in de melk op en kook de rijst in de melk gaar.
- Roer er de suiker en het zout onder en voeg ook al roerend de eidooiers toe.
- Klop de eiwitten met de schiftsuiker op en spatel ze onder de rijst.
- Meng de overige grondstoffen voor de taart, samen met de gistoplossing, kort door elkaar; let erop dat u het deeg niet te lang bewerkt.
- Rol het dun uit in een cirkel van ± 33 cm diameter en bekleed hiermee een breed gebekte hoge vlaaivorm.
- Bestrijk de bodem met een dun laagje abrikozenconfituur en bestrijk de rand van de taartvorm met het halve ei.
- Vul de vorm tot bijna aan de rand met de rijst en leg de abrikozen erop.
- Bak de taart 35-40 minuten op 180°C.
- Laat hem niet te lang bakken, want de taart moet smeuïg blijven.
- Haal de taart uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een taart van 22 cm diameter en 4 ½ cm hoog: