Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Breugheliaanse rijsttaart
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
20
gr
gist
▢
10
gr
melk
koude
▢
140
gr
bloem
▢
130
gr
boter
▢
½
ei
▢
20
gr
suiker
▢
2
gr
zout
▢
abrikozenjam
▢
½
losgeklopt
ei
▢
1
klein blikje
halve abrikozen
Voor de rijst:
▢
150
gr
dessertrijst
▢
½
liter
melk
▢
125
gr
suiker
▢
1
snuifje
zout
▢
4
eidooiers
▢
2
eiwitten
▢
25
gr
schiftsuiker
ultrafijne griessuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Los de gist in de melk op en kook de rijst in de melk gaar.
Roer er de suiker en het zout onder en voeg ook al roerend de eidooiers toe.
Klop de eiwitten met de schiftsuiker op en spatel ze onder de rijst.
Meng de overige grondstoffen voor de taart, samen met de gistoplossing, kort door elkaar; let erop dat u het deeg niet te lang bewerkt.
Rol het dun uit in een cirkel van ± 33 cm diameter en bekleed hiermee een breed gebekte hoge vlaaivorm.
Bestrijk de bodem met een dun laagje abrikozenconfituur en bestrijk de rand van de taartvorm met het halve ei.
Vul de vorm tot bijna aan de rand met de rijst en leg de abrikozen erop.
Bak de taart 35-40 minuten op 180°C.
Laat hem niet te lang bakken, want de taart moet smeuïg blijven.
Haal de taart uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een taart van 22 cm diameter en 4 ½ cm hoog:
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Rijst
/
Taart
Land van herkomst
België