Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- ½ kg bloem
- 20 gr gist
- ½ liter melk
- 100 gr suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- ½ theelepel zout
- ¼ liter water
- 3 eieren
- 100 gr boter
Instructies
- Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
- Maak de gist aan met een kop lauwe melk en giet deze in het kuiltje.
- Strooi de suiker, het zout en de vanillesuiker op de bloem.
- Verwarm de melk en het water.
- Klop de eieren los.
- Giet de lauwe melk, het water en de eieren met kleine hoeveelheden bij de bloem en meng alles goed onder elkaar tot een zacht deeg ontstaat.
- Blijf kloppen tot zich in het deeg luchtbellen vormen.
- Smelt de boter en voeg die al roerend bij het beslag.
- Laat het beslag op een warme plaats in een heetwaterbad 30 minuten rijzen.
- Smelt een weinig boter of olie en laat die heet worden.
- Schep een deel van het beslag in de pan en bak het aan beide kanten goudgeel. Verwarm een schotel en leg de pannenkoeken hierop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien op met kandijstroop, bruine suiker of vruchtenmoes.