Breughelpannenkoeken

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ kg bloem
  • 20 gr gist
  • ½ liter melk
  • 100 gr suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • ½ theelepel zout
  • ¼ liter water
  • 3 eieren
  • 100 gr boter

Instructies

  • Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
  • Maak de gist aan met een kop lauwe melk en giet deze in het kuiltje.
  • Strooi de suiker, het zout en de vanillesuiker op de bloem.
  • Verwarm de melk en het water.
  • Klop de eieren los.
  • Giet de lauwe melk, het water en de eieren met kleine hoeveelheden bij de bloem en meng alles goed onder elkaar tot een zacht deeg ontstaat.
  • Blijf kloppen tot zich in het deeg luchtbellen vormen.
  • Smelt de boter en voeg die al roerend bij het beslag.
  • Laat het beslag op een warme plaats in een heetwaterbad 30 minuten rijzen.
  • Smelt een weinig boter of olie en laat die heet worden.
  • Schep een deel van het beslag in de pan en bak het aan beide kanten goudgeel. Verwarm een schotel en leg de pannenkoeken hierop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dien op met kandijstroop, bruine suiker of vruchtenmoes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert / Pannenkoeken
Land van herkomst België