Brinjal pahi
Ingemaakte aubergines
Ingrediënten
- 2 grote aubergines
- 2 theelepel zout
- 2 theelepel kurkuma koenjit
- 1 eetlepel(s) zwarte mosterdzaadjes
- ½ kop azijn
- 1 middelgrote ui gesnipperde
- 4 teentjes knoflook
- 1 eetlepel(s) gember fijngehakte ,verse
- 1 eetlepel(s) koriander gemalen
- 2 theelepel komijn gemalen
- 1 theelepel venkel gemalen
- ½ kop tamarindepulp
- 0,8 kop water heet
- 3 verse groene pepers zonder zaad
- 1 klein pijpje kaneel
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 theelepel suiker
Instructies
- Snijd de aubergines in dunne plakken, wrijf ze in met zout en kurkuma en leg ze in een kom; laat ze ± 1 uur staan.
- Giet de vloeistof eraf en vloei de aubergines af op keukenpapier.
- Verhit ± 2½ cm olie in een pan en bak de plakjes aubergine heel langzaam tot ze aan beide kanten bruin zijn.
- Haal de plakjes uit de olie en leg ze in een kom.
- Bewaar de olie voor verder bakken.
- Doe het mosterdzaad en de azijn in een blender en maal tot de mosterd helemaal fijn is.
- Voeg de ui, knoflook en gember toe en maal weer tot een smeuïge pasta is verkregen.
- Zet dit apart.
- Doe de koriander, komijn en venkel in een kleine pan en verhit die zachtjes onder schudden of roeren tot het mengsel lichtbruin is (u kunt in plaats hiervan ook 1 ½ eetlepel Ceylonees kerriepoeder nemen).
- Knijp de tamarindepulp uit in heet water, pers het door een zeef en verwijder de zaden.
- Gebruik het vocht.
- Verhit ½ kop reeds gebruikte olie en bak het gemalen mengsel van mosterd etc. 5 minuten.
- Voeg het koriandermengsel (of de kerriepoeder) toe, gevolgd door de pepers, kaneel, chilipoeder en het tamarindevocht.
- Voeg de gebakken aubergineplakken toe en nog wat olie, die in de kom is achtergebleven.
- Roer, bedek de pan en laat het gerecht 15 minuten pruttelen.
- Neem de pan van het vuur en voeg onder roeren de suiker toe.
- Voeg naar smaak eventueel extra zout toe.
- Laat de aubergines goed afkoelen en bewaar ze in droge potten.