Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 300 g bloem
- 15 g verse gist
- 3 eieren 85g eigeel 60g eiwit
- 60 g melk lauwe
- 100 g boter
- 40 g suiker
- zout
Instructies
- Hier kan je beter een kneedmachine voor gebruiken of een handmixer met kneedhaak, het deeg is erg plakkerig.
- Meng de gist met de lauwemelk en 80g bloem en laat een uur staan totdat het van volume verdubbeld is.
- Meng de rest van de bloem met suiker, eieren, boter en zout goed door elkaar, doe het gistdeeg erbij en kneed 20 min met de kneedmachine/mixer tot een elastisch deeg.
- Kneed het daarna nog even met de hand en doe in een grote kom, zet weg in de koelkast voor 1 nacht.
- Rol het deeg een beetje uit met je handen op bakpapier en vouw het op.
- Herhaal nog 2x achter elkaar.
- Snij het deeg in stukken en doe ze in een cakebakblik die je heb bekleed met bakpapier, laat nog 3uur staan op kamer temp.
- Verwam de oven op 190° ,bestrijk de brioch met een ei en bestrooi met amandelsnippers.
- Bak de brioch 10 min op 190° en bak daarna af op 160° voor ongeveer 20min.
Notities / Tips / Wijnadvies
van het deeg kun je natuurlijk ook broodjes maken of een vlecht etc.