Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 625 gram bloem
- 300 ml melk
- 100 gram zachte echte boter roomboter
- 1 ei
- 25 gram verse gist of 12 gr droge gist
- 30 gram suiker
- 7 gram zout
- Voor de afwerking:
- 1 eigeel
- 1 el melk of water
- Bakplaat en bakpapier
Instructies
- Meng alle ingrediënten behalve het zout met elkaar in de keukenmachine of met de hand. Kneed tot een deegbal en voeg het zout toe. Kneed nu verder totdat je een mooi soepel deeg hebt gekregen (ca 25 minuutjes met de Kitchenaid). Laat het deeg ca 1 uur rijzen.
- Na de eerste rijs sla je de lucht uit het deeg en kneed licht door. Ik heb 12 bolletjes van 90 genomen om er bolletjes van te maken. Neem een eidooier en meng er 1 el melk of water onder, roer door en bestrijk met het eigeel de vlecht en de broodjes. Laat de broodjes nog een uurtje narijzen en bak dan de broodjes af in een voorverwarmde oven van 220°C in ca 12 minuutjes. Laat ze na het bakken afkoelen.