Broccoli Fetaburgers
Deze heerlijke broccoli-fetaburger bevat veel groenten. Makkelijk uit de hand te eten en heerlijk van smaak.
Ingrediënten
- 1 halve broccoli
- 1 teentje knoflook
- 0.5 rode ui
- 1 ei
- 100 gram fetablokjes
- 1 handje Parmezaan
- 100 gram bloem
- 3 handen munt
- 3 eetlepel(s) Griekse yoghurt
- 3 eetlepel(s) Hellmann's Real
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 2 handen veldsla
- 3 harde broodjes
- olijfolie
- peper & zout
Instructies
- Snijd roosjes van de broccoli en maal ze fijn in een keukenmachine.
- Snijd de knoflook en ui grof.
- Voeg de knoflook, ui, het ei, de feta, Parmezaanse kaas, bloem en 1 hand munt toe aan de broccoli.
- Maal kort tot een egale substantie.
- Verwarm een scheut olie in een koekenpan.
- Strooi wat bloem op het aanrecht.
- Vorm nu burgers van het mengsel.
- De burgers zullen nog wat nat zijn, maar dat is geen probleem.
- Je kunt de vorm nog wat aanpassen als je ze in de pan hebt gelegd.
- Bak de burgers op middelhoogvuur in ongeveer 8 minuten om en om goudbruin.
- Maak ondertussen de dressing.
- Snijd allereerst twee handen munt heel fijn.
- Meng de yoghurt met Hellmann’s en voeg hieraan de munt toe.
- Voeg vervolgens de citroensap toe en breng op smaak met wat zout en peper
- Snijd de broodjes open en beleg met wat sla.
- Leg hierop een burger en maak af met de dressing.
- Enjoy!